A táborról

Gyere velünk vitorlázni!

Jó fej táborosok és oktatók, garantált jó hangulat

Gyönyörű, parkos kikötő, sok fű, tiszta víz

Színes programok a parton is

A táborozásnak és versenyzésnek nálunk hagyománya van

Klubunk a BS-Fűzfő Vitorlás Klub (korábban Nitrokémia Vitorlás Klub) az ifjúsági versenyvitorlázás kiemelt bázisa.

Már 1993 óta tartunk táborokat, ezért mondhatjuk, széleskörű tapasztalattal rendelkezünk gyermektáboroztatás terén. Oktatóink maguk is a nálunk rendezett táborokban tették meg az első lépéseket a sportág felé, mielőtt versenyzők lettek.

Található köztük magyar bajnok, Európa és világbajnoki résztvevő és most nektek szeretnék továbbadni tapasztalataikat. Táborainkba az ország határain belülről és kívülről egyaránt érkeznek lelkes fiatalok. A világ több mint 10 országából volt már táborozónk, melynek bizonyítékát az oktatóhelyiség falán láthatod.

Vitorlástáborunk és klubunk 2016 nyarán a Magyar Vitorlás Szövetség által szakmailag elismert képzőhely lett.

Ha ügyes vagy és tetszik a vitorlázás, versenyvitorlázóvá is válhatsz nálunk!

A tábor 6 napos időtartama alatt elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek a résztvevők. Miután megismerkedtél a hajó részeivel és fel tudod szerelni a hajót, megtanulod annak kormányzását és különböző szelekben való irányítását. Emellett számos kötést és hajózással kapcsolatos kifejezést ismerhetsz meg. A tábor végére képes leszel a hajódat egyedül kormányozni, a kikötőből ki- és behajózni és különböző manővereket véghezvinni. Ezt a szülőknek is bemutatjuk szombatonként 14:00 órától.

Természetesen mindezt mentőmellényben gyakoroljuk, melyet számodra mi biztosítunk. A táborosokat az oktatás ideje alatt képzett oktató kíséri mentőmotorossal a vizen.

Táborainkban létszámtól függően 2-3 oktató foglalkozik veletek napközben és egy fő pihenő időben. Mindenkire jut elég idő, hogy megfelelően fejlődhessen, és jól érezhesse magát.

Fiatal, kedves, jól képzett és elhivatott vitorlásoktatók. Ha kíváncsi vagy, hogy kik ők, nézd meg a bemutatkozójukat itt!

Kiegészítő programok: sportversenyek, vetélkedők, számháború, kincskeresés, activity, péntekenként tábortűz, a gyerekek biztonságát szem előtt tartva, mindez 24 órás felügyelet mellett.

Már többször voltál táborban? Tisztában vagy az alapokkal? Nem kell elölről kezdened, ott folytathatod, ahol abbahagytad. Haladó vitorlázókkal gyakoroljuk a rajtolást, pályaversenyzést is.

A beiratkozás időpontja 16:00-18:00-ig vasárnap az oktatóteremben. A bentlakók elfoglalhatják szobáikat és vacsora után ismerkedési esttel kezdődik a tábor.

Klubunk a vitorlázás mellett számtalan egyéb lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra: használhatod a strandröplabda pályánkat, vagy focizhatsz a különálló füves területünkön, a fürdőlépcső pedig egyenesen a vízi paradicsomba vezet! 🙂 

Az úszó sójánk óriási bombák és hasasok ugrásában segíti táborozóinkat (természetesen csakis mentőmellényben) úgy, hogy közben a kikötő hajói sem zavarnak be. Az árnyékban küzdelmes meccseket vívhatsz társaiddal a csocsóasztalnál, vagy társasozhatsz, kártyázhatsz, olvashatsz, napozhatsz is.

Kétféle hajótípusból is választhatsz

OPTIMIST

A 7-12 éves kisebb gyerekeknek ez a biztonságos, jól bevált hajótípus áll rendelkezésére. Az Optimist a világon a legelterjedtebb hajóosztály, Argentinától Új Zélandig mindenhol oktatnak és versenyeznek vele.

Ha többet szeretnél megtudni az Optimistről, kattints ide!

HARTLEY

A idősebb, 12 év feletti fiataloknak ajánljuk, akik szeretik, ha van sebesség, és többen ülhetnek egy hajóban. A kormányos és legénység természetesen folyamatosan cserél, mindenki kap lehetőséget a kormányzásra. A haladóbbak hátszélvitorlát is kapnak, amivel bő szélben még sebesebben haladhatnak és az ilyenkor szükséges manővereket is elsajátíthatják.

Ha kíváncsi vagy bővebben a Hartleyra, kattints ide!

Fontos!

A tábor feltétele a biztos úszástudás, melyről a szülőnek írásban nyilatkoznia kell.

Élet a táborban

Szállás

A hangár felújított galériáján kialakított 4 ágyas szobákban, és a földszinten 8 ágyas szobákban, emeletes ágyakon biztosítunk szállást a táborozóknak. (Magát a hangárt az 1930-as években a szakmai hozzáértésükről híres székely ácsok építették.)

A bentlakásos táborozókat már vasárnap este várjuk, így vasárnaptól szombatig nálunk lehetnek a gyerekek.

Étkezés

A kikötő területén működő Bárka Bisztróban a bentlakók napi négyszeri étkezést kapnak, a napközisek meleg ebédet és uzsonnát (számukra külön térítés ellenében reggelit és vacsorát is tudunk biztosítani).

Igény szerint személyre szabott étrendet is lehet kérni (allergia, stb. esetén), akár hozott alapanyagokból is.

Bárka Bisztro facebook oldala itt.

Részvételi lehetőségek

A táborba lehetőség van bejárós és bentlakásos formában is részt venni. A bentlakásos gyerekek részt vesznek az esti programokon is, valamint a vacsora is biztosított számukra. 

Napirend

7:30 Ébresztő

Időben kelünk, hogy legyen időnk egy jót vitorlázni.

8:00 ébresztőőő!!!

Utolsó esély, hogy elkezdhesd velünk a napot.

8:15 Reggeli

Igazán jól fog esni a reggeli, melyet a Bárka Bisztróban költünk el együtt.

9:00-12:00 DÉLELŐTTI OKTATÁS

Elmélet vagy gyakorlati oktatás, vitorlázás!

12:00-14:00 EBÉD

Együtt ebédelünk újra a Bárka Bisztróban. Leves és főétel. Utána szabad foglalkozás a délutáni oktatásig.

14:00-17:00 DÉLUTÁNI OKTATÁS

Újra vitorlázunk vagy a vitorlázásról tanulunk.

18:00 VACSORA

Vacsora a Bárka Bisztróban.

19:00 ESTI PROGRAM

Változatos programokkal készülünk minden táborra.

21:30 TAKARODÓ

Az egész napos pörgés után jól fog esni az esti pihenés.

22:00 VILLANYOLTÁS

Jó éjszakát!

Oktatók és animátorok

Akik a fejlődésről és a jó hangulatról gondoskodnak

Az alábbi gombra kattintva megnézheted oktatóink és animátoraink teljes bemutatkozását.

Nézd meg, milyen nálunk a hangulat!

Még több képért és videóért kövess minket Facebookon!

Táborozóink mondták

Nekem azt tetszett a legjobban, amikor jó szél volt és majdnem elvitorláztunk Balatonalmádiig.

Nekem a borulás teszt tetszett a legjobban. na, az igazán izgi volt.

Nagyon tetszettek a különböző programok, az oktatók. sajnálom, hogy ilyen hamar vége lett a tábornak. nagyon köszönöm, hogy itt lehettem.

Megtanultam vitorlást kormányozni. sok új dolgot tanulhattam és amikor nem volt szél, de mégis kimentünk, a Balatonban való fürdés volt nagyon jó.

Tetszett a "sztárvendég" program, jól jött ki, hogy pont a tábor ideje alatt volt a Kékszalag, így abba is betekinthettünk egy kicsit.

Bárcsak jégkrém lenne ebédre!

Ha kedvet kaptál egy ilyen nagyszerű nyári kalandhoz, csatlakozz hozzánk Te is!