A klubról

A BS-Fűzfő Vitorlás Klub a Laguna Yacht Club területén működő vitorlás egyesület. A klub elsődleges célja a vitorlás sport számára az utánpótlásnevelés, de fontos a színes és élvezetes klubélet biztosítása is.

Az árnyas vízparti fák alatt, a világ zajától távol eső füves területünkön az egész család jól érezheti magát. Biztonságos, zárt kikötő várja az idelátogatókat a nyári sportlehetőségek gazdag tárházával.

Vitorlázás, fürdőzés mellett a parton a foci, strandröplabda és a trambulin kedvelői is hódolhatnak szenvedélyüknek. A bicikliút közelsége pedig csábít egy élményekben gazdag Balaton körüli kerékpáros túrára.Szívesen olvasnál klubunk múltjáról? Kattints ide!

Versenyek

A klub évente több versenyt is rendez:

  •  Specialized Kupa – Optimist hajóosztály
  •  Festina Kupa – Kalóz hajóosztály

A klub tagjai nyaranta -10 turnuson keresztül- vitorlástáborokat szerveznek. 1993 óta már több ezer gyerek próbálta ki Balatonfűzfőn a vitorlázást.

Vitorlástáborunk 2016 nyarán pedig a Magyar Vitorlás Szövetség által szakmailag elismert képzőhely lett.

Visszatekintve az egyesület 80 éves múltjára, büszkén elmondhatjuk, hogy sikeres versenyzők sora került ki Kalóz, Optimist, Laser és 420-470 hajóosztályokból, de szörföseink is ott találhatók az élmezőnyben.

A klub hangulata

Az alábbi videón jól látszik a klub felszabadult hangulata.

"Mindig szeretek a klubba lejönni, barátságos emberek,
szép környezet fogad."
- Klubtag