Oktatók és animátorok

Oktatók

MOLNÁR VERA

 

Nem tudom megmondani, mióta oktatok. Nagyon régóta. Gyermekkorom óta az életem része a vitorlázás. Imádom a természetet, annak részévé válni ez által. Pedagógusként pedig hatalmas szerencse, hogy nyaranta a hobbim a munkám is. 

Fantasztikus érzés, hogy egy hét alatt a teljesen nulláról meg tudod tanítani a gyerekeket az alapokra. Szombaton önállóan manővereznek a bóják között, és mindezt teszik úgy, hogy fülig ér a szájuk, élvezik, amit csinálnak. Amellett, hogy teljesen kikapcsolódnak az egy hét alatt, a világ egyik talán legszebb sportjával ismerkednek meg. 

Vitorlázó múlt (lassan 28 éve versenyzem): 

– gyerekkorban: Optimist, Cadet, 420, 470, Europe Jolle, Laser Radial Europe Jolle – válogatott kerettag az athéni olimpiai előtt, magyar bajnokság 2. hely (többször) 

– felnőttként: Kalóz – magyar bajnokság 2. hely (2014)

Emellett: nagyhajózás pl. Kékszalagon. Ezek közül a legjobb eredmény egy abszolút 7. hely a Lisán.

SNIEDER GABÓ

 

A legjobb eredményem, hogy egyszer a gimi alatt fogadásból megettem 9 gyrost. Ezt azóta se tudtam elérni… de már nem is akarom.

Régóta vitorlázom, versenyezni nagyhajóval versenyeztem, de inkább élményvitorlázó vagyok. 2000 óta tanítok táborban, több-kevesebb kihagyással.

Az én célom annyi, hogy a gyerekek megszeressék a vitorlázást, élményekkel gazdagon és vidáman zárják ezt az egy hetet nálunk, mosolyogva meséljenek a szülőknek és várják a következő nyarat. A többi az edzők feladata. 🙂

SKATA – ELSIKNÉ SNIEDER KATA

 

93-ban kezdtem a vitorlázást, első 1-2 évben optimist, majd Europa jolle hajóosztályban (szintén egy személyes hajó). Amikor a hajóosztály itthon megszűnt, beültem 470-esbe legénységnek, de ez már inkább csak hobby vitorlázás volt az egyetem mellett, ekkor több nagyhajós versenyen is részt vettem. 

Jelenleg már nem vagyok aktív versenyző, inkább versenyrendezéssel (ifjúsági és nagyhajós) és oktatással, táboroztatással foglalkozom.

STRICZ TAMÁS

 
Magamról annyit, hogy mindig is a vitorlás sport vonzott leginkább. Szakmámat tekintve hivatásos hajós vagyok, versenyrendező, hajózási konzulens és oktató. Motivációm, hogy a tudásomat átadhassam, és arra a tanuló ráépítkezhessen.

Behajózott vízfelületek:

– Balaton, Garda tó, Genfi tó, Lengyelország (Mazury tavak)
– Horváth tengerpart (Piran-tól egészen a Kotori öbölig, 4 éves intervallumon keresztül)
– Ion tenger (Kerkyra, Albánia felségvízei, Zakintos)
– Égei tenger (Kykladok)
– Földközi tenger (Mallorca-Ibiza-Estepona-Allicante-Gibraltár útvonalon)
– Atlanti óceán (Gibraltár-Casablanca-Safi-Kanári szigetek)

HERENDI PATRIK

MARGITICS BOTOND

 
Balatonfűzfői lakosként sosem volt kérdés, hogy a vitorlázást kipróbáljam-e. Vitorlástáborban 1999-ben vettem részt a Nitrokémia Vitorlás Klubban (ma BS-Fűzfő), a következő évtől már a klub Optimist csapatában versenyzőként indultam. Az első ranglista versenyem 2000 tavaszán volt Csopakon, és még csak a futamot sem sikerült befejeznem. Szerencsére képes voltam a fejlődésre, így 2004-ben és 2005-ben OP Magyar Bajnok lettem.

Budapesten a TF-en szereztem diplomát, jelenleg Budán a Toldy Ferenc Gimnáziumban dolgozom testnevelő tanárként. 2014 óta edzői feladatokat végzek a BS-Fűzfő Vitorlás Klubban és nyaranta amikor az időm engedi a vitorlástáborban is vállalok oktatói munkát. 

Igazán izgalmas azt látni, hogyan éreznek rá a gyerekek a hajó irányítására és kapja el őket a vitorlázás iránt a szenvedély.

VEENSTRA JELMI

 

Már egész fiatalon megismerkedtem a vitorlázással és már akkor tudtam, hogy az életem egyik meghatározó sportja lesz. Nyolc évesen voltam először vitorlástáborban Balatonfűzfőn, az akkor meg NVK néven működő, most már BS-Fűzfő Vitorlás Klubban.

Kilenc évesen már a klub leigazolt versenyzője voltam. Először OP később Laser hajóosztályban. Versenyzőként két magyar bajnoki címem van és több évig voltam válogatott versenyző.

2014-ben kezdtem az oktatást és azóta ez teszi ki a nyaraim nagy részét.
Szeretném, ha minél többen megismerkednének a vitorlázással és már fiatalon megtudnák, hogy ez nem csak egy sport, hanem egy életérzés.

VEENSTRA CSENGE

 

Világéletemben Optimisttel vitorláztam. Én is tábor kapcsán ismerkedtem meg ezzel a sporttal, 9 évesen pedig elkezdtem versenyezni. Eleinte nem voltam olyan profi, de sok kitartással és erővel sikerült magamat felküzdeni a válogatott csapatba (ekkor voltam 12 éves). Számtalan nemzetközi és külföldi versenyen vehettem részt, így bejárva majdnem egész Európát. 3 Európa Bajnokságra is kijutottam, küzdhettem más országok legjobbjai ellen.
Négyszeres Magyar Bajnok Lány és egyszeres Ifi Magyar Bajnok vagyok.

Számomra a vitorlázás és az oktatás egy kikapcsolódás. Hatalmas élményekkel gazdagította meg az életemet.

Szeretném tapasztalataimat átadni másoknak és népszerűbbé tenni ezt a sportot.

KURUCZ MÁRTON

 

 9 évesen ismerkedtem meg a vitorlázással, Optimist és 420-as hajóosztályban versenyeztem. Sok barátot, tapasztalatot és nem utolsó sorban szebbnél szebb emlékeket köszönhetek ennek az időszaknak. Nagyhajós bajnokságokon is több alkalommal vettem részt.

Szeretek gyerekekkel foglalkozni és büszkeséggel tölt el, hogy az évek folyamán szerzett tapasztaltokat átadhatom a táboros gyermekeknek és talán egy életre megszerettetem velük ezt a szép sportot.

Animátorok

JUCUS – KURUCZNÉ MARSCHALL JUDIT

 

A hajózással már fiatalon barátságot kötöttem. Mivel itt élek Balatonfűzfőn, ez szinte elengedhetetlen. Családom férfitagjai versenyszerűen vitorláznak/vitorláztak, így nem véletlen, hogy életünk részévé vált a nyári táboroztatás. Fiam Marci, az oktatásban „boldogítja” a táborozókat, lányom Eszter a bentlakósok kellemes délutánjait és nyugodt éjszakáit biztosítja. Jómagam eddig a délutáni programok lebonyolításában és a beiratkozásban segédkeztem.

KURUCZ ESZTER

  

Tősgyökeres balatonfűzfőiként 8 évesen ismerkedtem meg a vitorlázással ebben a fűzfői táborban és természetesen a kikötő nagyon a szívemhez nőtt.
A gyerekek táboroztatásában 2014 óta veszek részt. Gimnazistaként, a közösségi szolgálat keretein belül tevékenykedtem a táborban, utána délutános, tavaly óta pedig már mint éjszakai animátor boldogítom a gyerekeket.

Igyekszem mindent megtenni, hogy az egész napos oktatás után is pörgő táborozókat ‘lefárasszam’ és maradandó élményekkel gazdagítsam. A csillám tetováló szalon természetesen idén is vár mindenkit. 😉
Éjszaka pedig, mint egy jótündér vigyázom az álmokat   Megígérem, altatódalt énekelni sosem fogok! 🙂

“Szabadidőmben” a Budapesti Műszaki Egyetem Ipari Termék és Formatervező Mérnök szak hallgatójaként tengetem napjaim.

REMSEI KITTI

 

Halihó! Kitti vagyok. Először középiskolai közszolgálatisként kerültem a táborba és annyira beleszerettem a helybe és a társaságba, hogy eldöntöttem az elkövetkezendő nyaraimat is itt szeretném tölteni. Hihetetlen, hogy az egész napos oktatás végeztével is mennyi energia szorul a gyerekekbe, ennek lekötésére próbálunk minél izgalmasabb és szórakoztatóbb programokat kitalálni, hogy az esték is élménydúsak legyenek. 

Személy szerint szívesen csempészem be a gitáromat a tábor területére egy kis közös énekelgetésre. ☺

Ha pedig éppen nem nyár van, építőmérnök hallgatóként a Budapesti Műszaki Egyetem padjait koptatom. De a nyár, nem telhet el nélkülem a klubban.

FRIDA – VINCZE FRIDERIKA

 
Sziasztok! Vincze Friderikának hívnak, de van akinek a Friderikusz és a Fradi előbb esik a szájára, mint a Friderika, én viszont jobb szeretem, ha csak Fridának hívnak. 

Jelenleg Budapesten tanulok pénzügyi és számviteli ügyintézőnek, de a gyerekek a tanév során is részt vesznek a mindennapjaimba, hiszen heti kétszer-háromszor szitterkedem. Szabadidőmben szeretek sportolni, túrázni vagy csak barátokkal sétálni a városban. 


Ha Te is bentalvós táborozó leszel, akkor oktatás után egy másik társammal közösen fogunk vigyázni Rátok és ígérem, színessé fogjuk varázsolni a nap többi részét is.
 

Várok mindenkit sok szeretettel!

ÁFRÁNY KLAUDIA

 

Születésem óta Balatonfűzfőn élek, így elkerülhetetlenül rajongok kiskorom óta a Balatonért.

A víz közelsége nagyon erős motiváció volt a sportok terén is. Már óvodás koromban megtanultam úszni és az általános iskolában ˝belekóstoltam˝ a vízilabdázásba.

Nagyon örültem, amikor tavaly animátorként segíthettem a táborban. Délutánonként 17-22 óra között igyekeztem a bentlakó gyerekek ˝még˝ megmaradt energiáit lekötni. A tábor számomra is rengeteg élményt és sok új barátot adott. Szimpatikus volt számomra, hogy akik a táborban dolgoznak valemennyien felelősségteljes, céltudatos munkát végeznek, legfőképpen szem előtt tartva azt, hogy a gyerekek élményekben gazdagon, boldogan induljanak haza.

Jelenleg a Padányi Egészségügyi Szakközépiskolába járok, és idén már hivatalosan is érett leszek, de ígérem, mindez nem fog hátráltatni abban, hogy a játék és vidámság első legyen nálam amikor a táborozókkal vagyok. 🙂

SÁGI LAURA

 

Balatoni lány létemre már egész kicsi korom óta a vízi sportok szerelmese vagyok. 10 évig úsztam, többször is voltam kenu túrán, és persze a vitorlázás sem maradhatott ki a nyári programból.

Először 13 évesen jártam a fűzfői kikötőben mint táborozó, de annyira megtetszett a hangulat, a közösség, hogy elhatároztam, ha majd ‘nagy’ leszek, én is szeretnék itt dolgozni, hogy visszaadhassam azt a sok élményt amit a táborok adtak nekem. Napközben az oktatásban segítek, ezt követően pedig a délutáni, esti táboros programok lebonyolításában.


Igyekszem minél változatosabb és élvezetesebb programokat kitalálni, hogy a gyerekek – úgy, ahogy annak idején én is – mosollyal az arcukon induljanak haza.


Az év többi részében Budapesten töltöm napjaimat. A Corvinus egyetemen tanulok, nemzetközi gazdálkodás szakon.
Találkozunk nyáron! 🙂

Téged is várunk szeretettel